Споделено слово

default
Веселин Орешков: Промяната е вътрешен процес, който се проявява външно
10.12.2020

Веселин Орешков: Промяната е вътрешен процес, който се проявява външно

Запомни, че ти можеш да изправиш само себе си и не си въобразявай, че можеш да промениш който и да било друг. Промяната е вътрешен процес, който се проЯВЯВА външно. Не дай Боже, да решиш насила да промениш близките си и да действаш отвън - навътре, не само че няма да постигнеш успех, но може да си счупиш главата.

Всеки човек е една "крепост" и за да бъде превзета глупавият я разрушава, а умния, великотърпеливият, я превзема отвътре и тя става негова крепост.

Следва да се подготвиш за непрекъснатите нападки, че ти не си вече "оня", а друг - ти си вече "черната овца" в семейството. Имунизирай се и го приеми!

Всяка конфронтация води до провал и е огромна енергийна загуба. Не авфиширай промяната си, не говори за нея! Просто я живей, прилагай я без да налагаш!

В началото противодействието ще бъде най-силно, защото един път е изненадващо, води до промяна на установения статус, а хората по правило не обичат промените, това ги наТОВАРва, а най-много обичат на работата лекото и на баницата мекото, и не да се товарят.