Книги

Накъде вървим и какво да правим

Автор: Веселин Орешков
Страници: 140
Корици: меки
Година на издаване: 2020

Цена: 15 лв.
Поръчай

Описание


Книгата „Накъде вървим и какво да правим“ е изумително четиво, което разглежда съвременното общество и неговата посока днес. Тя е предназначена за тези, които жадуват за живот, съобразен със законите на духовния свят и се вълнуват от въпросите за своята истинска същност, а не за материалната си форма.

Веселин Орешков разглежда греховете, които поглъщат човека днес, като един от безбройните абсурди, които водят то духовен упадък е именно превръщането на парите в идеал, на който всички ние робуваме.

Във втората част на книгата, авторът представя неговата гледна точка за това какво да правим, за да променим настоящия курс на живота, а именно да следваме и изградим живота си върху четири принципа, които ще избистрят съзнанието ни.

Условието за пълноценно съществуване на Човека е постоянният духовен ръст, в основата на който трябва да бъде любовта към Вселената, към Цялото и преходът към частите: любовта към родителите, децата и към себе си. Това трябва да бъде непрекъснат процес както дишането - пулсиращ от Цялото към частите и обратно. Тогава той ще съответства на хармонията в света и ще носи на човека радост от живота и здраве.

„В природата всичко ИЗГЛЕЖДА много просто и лесно и затова не привлича внимание. Ума на човека е приучен да се впечатлява и да обръща внимание на сложни и при това неясни нему неща, в които е готов да вярва. Те го впечатляват, а човекът е любопитно същество. Казано е „Животът е скрит в Истината“, но къде е тази Истина? Дали човечеството, сегашното, в своята история е живяло в Истината? Дали не стигна до необходимостта от драстична промяна в мисленето и възприемането на света, в който живеем? Възможно ли е документите за самоличност да са по-важни от самата ЛИЧНОСТ? Възможно ли е пръстовия отпечатък на палеца да е по-важен от самия Човек? Възможна ли е такава невероятна слепота, която гледа само материалната форма на човека, а е СЛЯПА за неговата СЪЩНОСТ?"